En bæredygtig fremtid

I Silkeborg Polstring skaber og renoverer vi møbler i holdbare materialer med respekt for det gode håndværk. Vi har fuld fokus på en bæredygtig fremtid og bakker op om FN´s Verdensmål.

Verdensmaal

Materialer

De møbler vi omgiver os med bør have en kvalitet, der sikrer, at vi ikke fristes til at smide dem ud og købe nye. Vi mærker en stigende interesse for materialers og produkters genanvendelighed og spørges oftere til, hvordan de nedbrydes, når de til sidst smides ud. Vi er i stand til at ompolstre møbler, så de både fremstår med patina, historie og med nye unikke egenskaber.

De rigtige beslutninger i hverdagen

Møbler belaster, som alt andet vi mennesker producerer miljøet, men hvis de er i god kvalitet, så kan de renoveres. Vi har dokumentation på alle vores møbelmaterialer og kender derfor deres miljøbelastning.

Møbelskum har en høj miljøbelastning og derfor skal det holde så længe som muligt. Kvaliteten af møbelskum afhænger bl.a. af vægten af materialet og hårdheden. Vi bruges oftest 38 kg. eller 50 kg. skum og det giver altid en lang holdbarhed. Der spares ofte på møbelskum i billige møbler og det giver en kort holdbarhed, fordi skummet falder sammen.

Møbelstof fås i mange forskellige kvaliteter. Vi bruger betegnelsen "Martindale", når vi skal beskrive holdbarheden. Vi sælger møbelstoffer med en Martindale fra 30.000 (pudestof) til 400.000. (kontraktmarkedet)

Vores materialer lever op til flere forskellige standarder alt efter hvilken leverandør de kommer fra. Her er nogle eksempler:

  • REACH (Registration, Evaluation, Authorisation & Restriction of Chemicals Act)
  • Ftalatfri
  • Cradle to cradle
  • Global Compact
  • Oeko-Tex
  • EU Ecolabel
  • Crib 5 (brandkrav)

Mange små skridt gør en stor forskel

Den bæredygtige udvikling skal sikre vores nuværende behov uden at forringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres. Vi skal passe på jorden, så den ikke tager skade af den måde vi lever på.

Det er alle de små skridt som tæller. Vi har gjort det til vores mission, at finde de mest holdbare og bæredygtige materialer til jeres næste møbelprojekt.

Vi har styr på vores materialer og leverer altid god rådgivning

Kvalitet og holdbarhed

Vi bruger kun de bedste materialer til møbelfremstilling og holder os ajour med den løbende udvikling. Der er sket meget over tid med polstrermaterialers holdbarhed, bæredygtighed og brandhæmmende funktion.

Brandkrav

Vi rådgiver og vejleder virksomheder og institutioner om polstringsmaterialer til brug i offentlige og kommercielle bygninger. Vi henviser til brandmyndigheden i forhold til brandkrav, men leverer gerne certificeringer, som skal være klar i forbindelse med f.eks. en brandinspektion. 

Levering

En aftale er en aftale, og vi bestræber os på altid at levere et færdigt resultat til den aftalte tid.

Møbelstof

Møbelstof fås i mange forskellige materialer såsom uld, kunststof og forskellige blandinger af de to slags. Vi holder øje med de mange muligheder og har flere hundrede slags møbelstoffer i vores showroom, hvor de kan ses i og røres ved. 

Møbelskum

Det er en kompliceret proces at fremstille møbelskum og der findes mange forskellige typer. Vi finder sammen den type skum, som har præcist de egenskaber I har brug for.

Brug for hjælp og vejledning?